torsdag, september 30

Nu kör vi!

Yoga & meditationspasset avklarat!! (Ja, såklart jag är lite stolt ;) Så härligt att jag blir skrattglad nästan.

Kaffepannan på. Doftar ju så overkligt gott på morgonen.

Nu ringer dotterns väckarklocka. Hon kommer inte att kliva upp :) Så snart smger jag ner och kramar på henne och sjunger lite lagom operavackert: "God morgon, god moooorgon!!" och vrider upp persiennerna.

Dimman ligger förresten mäktig över sjön. Himlen är magiskt vacker.

Nu kör vi :) Ny dag! <3

onsdag, september 29

Just do it!

Tuffar hemåt igen. Jag är glad. Sitter inte och skrattar och är glad på det sättet, utan mer att jag är nöjd tror jag. Känner mig glad för att jag vet nu att sånt jag surrat om så förnuftigt - så länge så länge - ska bli på riktigt nu. I´m gonna do it!
Babblar på till min omgivning om vad värdefullt det är att stanna upp så att man inte missar nuet . Men gör jag det då?? Nja... öum.... näe... Är väl inte ens på gränsen till mindfull. Oerhört duttvis mindfull ska jag uppriktigt erkänna. Men jag vill! Vara här och nu, vara här och nu, här och nu, här, nu... Inte stå med ena foten i dåtiden, ältandes det som inte blev så bra. Och inte stå med den andra fossingen där i framtiden blint stirra på det som kanske komma skall. (För då pissar man på nuet har jag hört och hur lämpligt är det?) Nu är det fullt fokus på att öva mindfullness. (Jag tittar upp från skärmen emellanåt och ser den sagolikt vackra naturen som vi susar förbi.... Fyra gånger har jag gjort det faktiskt! Och strax ska jag inta middagen och lovar att notera vad jag mumsar i mig - inte bara veva i mig och svälja i rekordfart :P ) Och imorgonbitti ställer jag väckarklockan och går upp och mediterar. Promise! :)

Och lägga fokus på möjligheter. Fast där har jag något medfött (eller om jag fick det itutat under uppväxten, vilket är sannolikt :) så det är inget större problem. Lite bittertantsyndrom smyger sig dock på ibland och urk, det gillar jag inte!! Det är så långt ifrån Helene man kan komma! Schas med Bittertanten Helene! Så där ja. Så enkelt var det. Nu är jag här. Seriöst tryggt positiv. Life is good... :)

Träna... Något som jag i princip helt försummat en lååång tid och som faktiskt förvånar mig själv är att jag inte tränar längre. En Helene som inte tränar är ju inte Helene! Okej att det blir pluskilon och trånga kläder, men det är ju helt enkelt inte jag(!) Jag ska ägna resten av tågresan hem till att surfa runt och hitta vad jag ska träna. Det måste vara kul! Och det måste funka med min onda fot. Jag kommer snart att skriva någon rad och berätta vad jag hittar på. Jag har många idéer, men ska klura ut den bästa. :)

Brukar försöka hålla inläggen hyfsat korta, så jag stoppar här. Känns som att jag skulle kunna knappa vidare och skriva en hel bok nu :)

Gokram på dig! Helene

tisdag, september 28

Gladhumör av kramar

Varma, klockrena, hundra procent ärliga citat från kvällens
Glada Hudikteatern-program:


"När man får kramar blir man på gladhumör."
(Kan väl inte bli mer sant än så?!

"Tjejer är vackra."
(Det måste bara stämma va...?)

"-Är du busig? - Ja, det ser du väl på ögonen."
(Härligt! Sant!)

"Det är häftigt att vara annorlunda."
(Om vi också vågade...)

"Glädje och omtanke till människor!"
(Vad mäktigt om alla tänkte så...)

"Fett najs rock´n´roll!"
(Självklart - så ska livet vara!! )

:)

Bråttom! Missa inte!

Ikväll klockn 21.00. På ettan. Glada Hudik-teatern.

Förra veckans avsnitt lämnade mig magiskt berörd. Varma känslor av kärlek och olikheter. Känslor av att övervinna svårigheter och att upptäcka människans enorma potential. Drömmar, kärlek och sorg. Äkta.

Det går inte att förklara. Jag lovar - du ångrar dig inte om du tittar!

"Tuff, tuff, tuff..."

... låter det väl inte riktigt eftersom jag åker X2000, men tåg åker jag i alla fall :)

Gillar att åka tåg. Jag kan läsa hur länge jag vill. Eller blogga. Eller sova. Eller relektera. Eller analysera. Eller... phu, bara vara...

Här får jag ypperligt läge att dimma ner. Känna hur det känns att andas. Känna hur det känns att välja tankar.

Tåget går fort, men jag saktar ner...

Det är därför jag älskar min halvtimmes bilresa till och från jobbet varje dag också. Det blir lite samma sak...

Fast tågresan till Stockholm är lyxigare. Då får jag flera timmar tillsammans med mig!

söndag, september 26

Låt oss få värmas av ditt ljus

Nu känner jag att det är dags för några behagliga klokord från Kreativ Insikt igen. Det här känns viktigt och rätt:

Ha TILLIT till dig själv
Våga tro på dig, din kraft
och din alldeles unika förmåga.
Våga tro att du får hjälp
att klara det du verkligen vill.
Våga visa din egen storhet,
så att så att vi andra får värmas av ditt ljus.

fredag, september 24

Meningslöst...?

Har bara kommit till sidan 27, men har redan läst en hel del tänkvärdheter. Vad sägs om det här: "Det finns ingeting så meningslöst som ett kompetent utförande  av något som över huvud taget inte borde göras."

Hm... Den meningen fastnade i mitt huvud...

Boken jag läser? Jo, eftersom jag älskar "Munken som sålde sin Ferrari" så blev jag jättglad när en av mina kära arbetskollegor lånade ut en annan Robin Sharma-bok: Greatness guide.

Förresten - redan på sidan 23 läste jag: "Den stora risken är att leva riskfritt".

Mark Twain förtydligar det hela med: "Om tjugo år kommer du att vara mer beskviken över det du aldrig gjorde än det du faktiskt gjorde".

Ser fram emot helgen och fortsatt läsning! :) Kramkram, Helene

onsdag, september 22

Fest hela veckan

Åh, vad jag älskar lill-lördag! Gomidd´an var verkligen såå god. (Jag gillar min man, jag... Thansks, my love :) Fläskfilé, klyftpotatis och grönisar. Tända ljus och myspys.

Självklart ska vaje dag vara en fest, mer eller mindre, eller hur? Men när man kallar det
lill-lördag blir det liksom mer tillåtet på något sätt.

Klok jobbarkompis upplyser om att tisdag då faktiskt är lill-fredag. Inte dåligt! :)

Och på torsdag får man också ta det lite lugnt och må gott för då är det ju faktiskt lill-söndag.

Problemet blev vad man skulle göra med måndagen... Hur ska vi få den till en lite festligare dag...?

Ja men visst, svaret var självklart - annandag lördag såklart!! :)

Och vips så blev hela veckan en fest!

tisdag, september 21

Wow! Oj!

Jisses, nu blev det färg!!

:)

Tja men... lite upppiggande i alla fall va...? Höstfräscht. Och lila(!!)

:)

"5 bra"

Brukar köra "5 bra" med mina barn på kvällarna ibland. (Kan verkligen rekommenderas!) Gör det med mig själv också för den delen...

Ja, vi kallar det alltså för "5 bra" men jag gissar att det finns varianter på det. Alltså jag tänker igenom dagen för att påminna mig om något jag är glad eller tacksam över. Efter en tuff, seg eller tråkigt dag tror jag ibland att jag knappt kommer att komma på något alls. Men så blir det ju inte. Det är ju faktiskt hur lätt som helst! Det finns helt enkelt massor! Det brukar sällan bli "5 bra" utan snarare "10 bra" eller "15 bra" :)

Igår var en sån där halvklurig dag. Inte en sån som hamnar på tio-i-topp över de lyckligaste dagarna i min liv direkt... Men jag fick ihop några i alla fall :) Här är mina "5 bra" från igår:

  1. Det långa bilfärden till kundmötet gjorde att jag fick njuta av synen av vacker höstnatur under större delen av dagen. Tack för den möjligheten.
  2. Surtanten på mötet var så overkligt sur att jag kommer att kunna skratta åt hennes uppsyn en lång tid framöver. (Tycker vanligtvis inte om att skratta åt folk och jag gör det ytterst sällan. Jag förstår att det ligger något tragiskt bakom att en människa är så tydligt sur och otrevlig. Men det är så ovanligt att man stöter på sånt här så situationen blev faktiskt riktigt absurd, vilket gör att jag blir full i skratt.) Ny erfarenhet - tack.
  3. Barnen blev tvättäkta lyckliga då jag kom hem från jobbet. Kärlek... tack.
  4. Jag baxade mig iväg på vattengympa. Det var inte särskilt kul, men jäklar vad fint det kändes efteråt. Bra Helene! Tack Helene!
  5. Mannen i mitt liv fraktade ytterligare en massa skräp till soptippen (igen). Det är ju sååå skönt att bli av med! Dessutom sålde han en av våra bilar som stått länge på garageuppfarten och bara tagit plats. Härligt - fri space! Tack mannen!

torsdag, september 16

Får jag be om en liten sak...?

Hej du underbara!

Ja, precis vackra du! Jag är lite nyfiken på dig... Så nu fick jag ett kanonfint tips när jag hälsade på inne på Annas blogg. Jag skulle bli jätteglad om du (och jag fortfarande menar jag just dig - känd eller okänd... :) vill göra en sak för mig. Skulle du vilja gullig och svara på de här enkla frågorna? Det vore så himla kul att få veta lite om vem du är som hälsar på här bara.

Kram kära du - skaffa dig en bra dag!

Här kommer mina frågor till dig:

1; Var bor du?
2; Hur hittade du min blogg?
3: Har du barn? (ålder/kön om du har)
4; Vad jobbar du med? (om du jobbar)
5; Nämn tre saker du brinner för.

onsdag, september 15

Bye bye bulle

Dags för ett Sis-inlägg nu känner jag.

Som sagt - den sista operationen är gjort nu (ja, sista får det vara - så bestämmer jag!)
Efter det magonda kom en dos med vidrig huvudvärk. Men hon har ju viss rutin på de här ingreppen nu så hon genomled den jobbigaste dagen och vaknade, som sig bör, nästkommande dag och mådde betydligt bättre.

Må bullen bak på huvudet vara ett minne blott...

Många av er känner min syster och vet att hon har talets gåva :) Och ni som inte känner henne vet det nu :) Så på något proffsigt sätt så har hon lyckats snacka sig hem nu! Tanken var att hon skulle mellanlanda några dagar på Sundsvalls sjukhus, men det tyckte hon var riktigt onödligt. Så hon plockade fram en stor portion mod och förklarade vänligt men bestämt att hon verkligen, vekligen ville åka hem då hon i ärlighetens namn inte kunde förstå vitsen med att uppta en sjukhussäng i några dagar, när hon faktiskt har en egen säng hemma. (Ja, typ nåt sånt... :)

Igår kom hon alltså hem och idag har jag faktiskt inte pratat med henne. Jag gissar att det är ett litet snäpp åt rätt håll... (Om du läster här Sis så kan du gärna få kommentera nån rad. Men bara om du orkar och vill. Eller för all del du också mams :)

Hm... vad ska jag säga mer...? Tjaa... Life is good. Love much! Nu kör vi!!

Du är någon, du behövs...

Läste den så hundra procent sanna Jätelagen hos härliga Moonrose.
Den är till dig!


Jäntelagen - Jantelagens motsats

Du ska tro att du är något.
Du ska tro att du är lika god som alla andra och alla andra lika goda som du.
Du ska tro att du är lika klok som andra, ibland klokare.
Du ska veta att du är lika bra som andra.
Om du vet att du gör ditt bästa kan du uppskatta dem som är bättre.
Ibland vet du mer än andra.
Du är inte förmer än andra. men du är enastående som alla andra.
Du duger till mycket.
Skratta åt dig själv och din värld, det gör dig fri.
Du ska tro att många bryr sig om dig.
Du ska tro att du kan lära andra en hel del och lära av dem.
Varför? För att du när någon, en som behövs.

"Gudrun Hjelte"


En slank hon hit, och en slank hon dit...

Snacka om upp och ner. Berg och dal. Upp som en sol och ner som en pannkaka. Känns som att jag glider som på slime på de här skalorna. En slank hon hit och en slank hon dit... "Tjoff! "Tjoff!" "Tjoff!" "Tjoff!" Känslespröt ut - rakt ut! (Obalanserade chakran?)


Idag är jag nog ganska mitt på skalorna och det känns helt OK. Satsar en peng på att det blir en lite mer än normalbra dag idag :)

Jättetuff - Siktskraj
Tvärsäker - Velpotta
Happy Helene - Asless jag
Positiv - Grinpuppa
Motiverad - "Vem bryr sig?"
Bäst - Sämst
Maximalt tillitsfull - Skeptisk
Var är du på skalorna?

//Kramkram!

tisdag, september 14

Fånga onjutna stunder

Läs.
Ta in.
Och ta med.
Öppna ögonen.
Hjärtat på glänt.
Var rädd om dagen.

"Ta vara på alla ännu onjutna stunder..."
-Citat från Kreativ Insikt -


söndag, september 12

Allt mellan fotboll och yoga

Historia från idag:

  • Fotbollsmatch. Sonen och hans underbara lagkamrater spelade finfin boll. Och seger är ju alltid kul.

  • Garagestädning (igen!) Verkar omöjligt att bli klar med sådana projekt...

  • Veckohandlat. Känner mig ordentlig nu :)

  • Smarrig tacomiddag och svärmor på besök. Gott och trevligt! (Min guaccamole blev *schlurp*! :)

Just nu:

  • Bloggar och myser med underbara Zodi-katten

Kvar att göra:

  • Läsa godnattsaga. Love it!

  • Stänga in mig för en stunds mindful yoga. Finfin laddning inför den nya veckan...

  • Och troligtvis några minuter vid TVn med mannen i mitt liv. <3
Tycker att helgen har varit snäll mot mig. Tack. Nu ser jag fram emot den kommande veckan. Jag känner mig säker på att den kommer att bli ovanligt bra. Skön känsla...

BIG HUG,
Helene

lördag, september 11

Om körsång, magont, bad och kassler...

Goda glada tankar från mitt huvud - splash - ner i bloggen:

  • Inspirationsdagen med företaget bjöd även i år på skitkul överraskning (förra året övade vi dans med Tony Irving :) I år blev det körsång med Gabriel Fors. Men guuu´ va kul det var!! Vilket tryck det blev i lokalen. Och vilka moves vi fick till! :)

  • Sis har hört av sig och börjar känna sig som en människa igen. Operationen verkade även denna gång ha gått bra, men dessvärre fick hon olidligt ont i magen efteråt! Nu får hon antibiotika och det börjar kännas betydligt bättre. Ser rimligtvis ut som att hon får komma hem i början av nästa vecka... (Viktigt då hon bara måååste hem till soffan och TVn för att kolla in när Timrå snörar på sig skridkorna och ska bjuda henne på mästerhockey ;)

  • Har haft mysdag med dottern och vi har premiärbadat på äventyrsbadet i stan. Ååå - hur kul som helst. Lek och bus! I love it!!

  • Har avnjutit makens goda kasslergratäng. Tack Anders.

  • Åsså visar sig vackra, vackra hösten utanför mitt fönster...

//Hoppas att du har en glad och skön lördag.

fredag, september 10

It´s up to me

Det är alltid roligt att få lyssna till inspiratörer. Men inte alltid lika roligt. För ibland är det faktiskt mer roligt än annars!

Som igår. Jisses vilken energy boost!

Jörgen Oom heter han :)

Och nu mår man gott :)

Bara ler liksom :)

:)

Känns som min inställning kommer att bli oslagbar här nu fram över. Jag har varit på gång ett tag, men nu! Passa er för här är hon som ska visa vägen... För det hänger på mig.

Och för din del hänger det på dig kan jag säga. Skaffa RMI och behåll den.

Ja, RMI!

Rätt
Mental
Inställning

If it´s to be -
it´s up to me...

Ja, om inte annat är det värt ett försök.

Time of gnäll är över nu.

Kreativitet.

Fokus.

Möjligheter...

 If it´s to be -
it´s up to me...

Så najs... :)

onsdag, september 8

Bara tomt

Har värsta goläget att blogga nu. Sitter på tåget och... ja... bara åker tåg liksom. Vanligtvis är det klent med ledig tid för att skriva. Kan faktiskt kännas lite frustrerande ibland när det är så många tankar och funderingar som vill ut. Brukar bli så att jag stjäl lite TV-tid och det gör kanske inte så mycket...

Men nu då!?! Här har jag all tid i världen och då har jag ingenting på lilla hjärtat! Helt tomt.

Nåt måste jag väl ändå vilja skriva...? Hm...

Hmm...

HMMM!?!!

Näe.

Nähäpp.

(Återkommer troligtvis om en liten stund :P )


tisdag, september 7

Kavla upp ärmarna bara!

Jo, jag vet... Det är ett tag sedan jag skrev om käraste syster Sis. Det skulle ha kunnat vara för att allt är bra nu. Frid & fröjd. Men det är inte riktigt så...

Imorgon är det dags igen. Packa väskan och mot Umeå. Bullen is back. Stor utbuktning bak på huvudet, fylld med vätska. Så... näe, det blev inte riktigt bra i alla fall - då efter senaste operationen.

...

Känns som att jag skriver lite uppgivet... Gör jag det? Men nej - såklart inte uppgivet!! Inte alls! Utan kavla upp ärmarna bara. Troligtvis pluppar de in en ny slang i huvudet på torsdag... Och sedan jäklar!!!!

Då jäklar!!!

Sis är grym som vanligt. "Livglädje" säger någon. "Superoptimist" säger någon annan. "Otrolig" har jag också hört... Och vet du - jag håller med. Hon är typ... typ... bara världens bästa Sis! (Fast det hade jag ju visst tjatat om förut :)

"Välja glädje"...

Och livet är gött. Visst...?

(Va f_n är en sugig dag på jobbet...? Inget annat än bara sugig. Ingen katastrof. Möjligtvis bara tråkigt...)

Oj, vad jag svamlar... Blir så ibland.

Men nu ska jag logga ut. Och dra iväg och fånga den här dagen.

"Välja gjädje"...

BIG HUG!!

måndag, september 6

Tacksam och glad


Tänk att man blir så glad när någon gör något snällt. Litet eller stort. Såklart kul med stora överraskningar, men det behövs ju fakiskt inte mycket alls för att det ska kännas så där behagligt bra bara... Ett leende - eller hur...? Eller ett tack - visst...? "Du är snäll"...? Eller bara en liten kram...

Outi har gjort mig glad. Jag fick en award med de här fantastiskt snälla orden:

Jag gillar Happy Helene för att hon konsekvent håller en positiv linje i alla sina blogginlägg, trots att hon emellanåt berör mycket svåra och jobbiga situationer i livet.

You make mig happy!! Tack Outi! :)

När man får den här är det alltså så att jag ska berätta sju saker om mig själv, om jag förstått det rätt. Så visst - det kommer här:

1. Många vet det - men inte alla: jag ääälskar fotboll! Njuter så enormt av att se genialiska passningar, klockrena träffar i mål och små, vackra maskerade vrickningar förbi motståndarna. Det är godis för själen! Jag har mycket väl förstått att många tycker att det är ett tragiskt sätt att förpilla tid, men för mig kan det faktiskt vara magi... Är för övigt en föredetting :) (Med godkända meriter, haha...)

2. Har begått kontraktsbrott. Det finns svart på vitt att jag en gång för snart 30 år sedan skrev ett kontrakt med mig själv där jag dyrt och heligt lovade mig själv att bli cirkusartist(!) när jag blev stor. Men... ja... det blev jag alltså inte... :P

3. Såg en flash när jag träffade mannen i mitt liv första gången: Honom ska jag gunga gungstol med när jag blir gammal gumma! (Love him... :)

4. Hade tänkt skaffa ett helt fotbollslag med ungar. Men under resans gång har stannat vid två (uuunderbara kids). Så det blev... hm.... ett beachvolleylag istället! : D

5. Har alltid gillat maxtempo, full speed i livet, men fattar att det inte funkar i längden. Mår som en prinsessa av yoga och meditation, men har förtvivlat svår att komma till skott och ägna mig åt det då mycket som jag borde. Men jag är 100 % tjurskalle också så jag vet att det kommer att gå att få till en rutin. Nån gång!

6. Mitt mest använda ord i livet kan troligtvis vara "varför"... Vill så gärna förstå. Syftet, meningen med saker och ting. Av vilken anledning belut fattas. "Hur tänker du nu?" "Förklara!" Voffordådå?? :)

7. Fascieras av det jag med förnuftet inte kan förstå... andlighet... energi... (Fortsätter nyfiket hålla sinnet öppet...)

8. Tycker att vissa ord är viktigare än andra: Som till exempel mod, tillit och kärlek,

(Oj, men hoppsan då, det blir ju åtta saker om mig själv! Började komma i gång nu så det har nog kunnat bli en låååång lista med punkter :)

Puss och kram,
Helene

Nästa steg för mig är nu att skicka en award till någon vars blogg jag på något sätt fastnat för. Men jag gillar ju alla bloggar jag följer! :) Jag väljer att skicka till Anneli, Fighter, Tina och Melinda.

Anneli - Här och nu - för att det känns som att hon är lite som jag (fast det är möjligt att vi ändå är olika :) Känns som att vi delar synen på livet liksom... Att fokuserat njuta varje dag till exempel... Det hon skriver är ofta det jag tänker på.
Fighter - Fighter - fångar ögonblick - av många anledningar... Men jag tycker så mycket om att läsa Fighters ord. De berör. Är så mitt i prick.
Tina -  Välkommen till mitt liv här & nu för att hon är så go och omtänksam!! Många varma tankar...
MelindaCharmiga pinglan - riktigt skön vardagsblogg. Kul att hänga med henne och hennes sagolikt söta katter :)

torsdag, september 2

Sabba din tanke

Skitrolig mental övning att göra då du känner dig liten eller osäker i något sammanhang. Till exempel om du har en känsla av att folk "sätter sig " på dig. Jag tror faktiskt att den här vansinnigt roliga övningen funkar... (Jag har faktiskt provat, haha..., men säg det inte till någon... :) Hittade den hos Stefan Pettersson.

Sabba din tanke

"Stör" din invanda, negativa tankebana. Blunda och föreställ dig personen som du ska prata med stå långt ner i en stor grop. Se nu en stor, hungrig puma komma emot dig med käften öppen. Gå in i puman. När du är i puman så se eldklot flyga runt dig och sprängas och hör en gospelkör sjunga "Oh yeah"! Känn dig själv sväva upp i luften 40 meter och se genom pumans ögon den där lilla personen. Hör en fanfar i ditt huvud – och säg: "Ha! Du är min!" (Hjärnan älskar bisarra bilder och fokuserar hellre på dem än på din ursprungliga tanke.)


Jag kan nästan lova att du kommer att känna dig hur trygg och säker som helst! :)

onsdag, september 1

Smaskens!

Bakar, bakar små kakor. Är hemma med krasslig Ella. Men hon är på bättringsvägen och vill hitta på nåt. Så nu bakar vi. Rosa/blå/vita(!) kakor. Det blir såklart jättegott!! :)

Om vi inte smaskar i oss dem så är tanken att vi ska ta med och bjuda på helgens kräftkalas...

Nu ska de gräddas!

//Tjing!!