onsdag, maj 19

Kloka råd inför framtiden

Fantastiska råd som är riktat till studenter, men som också kan vara värdefulla för oss som är något äldre ;) Här är några valda delar av talet:
Njut av din ungdom, eller skit samma föresten. Du kommer ändå inte att förstå fördelarna med att vara ung förrän du är för gammal. Men tro mig - om 20 år så kommer du att sitta och titta på gamla bilder och minnas alla de möjligheter du hade och hur fantastiskt snygg du faktiskt var.

Få inte skuldkänslor bara för att du inte vet vad du ska göra med ditt liv, de mest intressanta personer jag känner hade ingen aning om vad de skulle göra när de var 25, och några av de mest intressanta 50-åringarna jag känner vet det fortfarande inte.

Oroa dig inte för framtiden, de riktiga problemen i ditt liv kommer nämligen ändå att bli sådana som du idag aldrig skulle kunna föreställa dig. Och du - det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke.

Tyck om din kropp. Använd den på alla sätt du kan. Var inte rädd för den, eller för vad folk tycker om den - den är ditt livs bästa verktyg.
 
Var försiktig med alla råd du får, och ha tålamod med de som ger dig dem. Kom ihåg att råd är en typ av nostalgi - det är som att fiska i slasken efter sånt som hänt, skölja av det och återanvända det som värdefull information.

Lyssna på hjärtat, ibland är det svårt att förstå. Men ta dagen som den kommer så visar sig vägen ändå.

Lyssna på hela det tonsatta talet med Gert Fylking och Jill Johnsson här:

http://www.rixfm.com/sound.php?id=126-20051222111820-0

1 kommentar: