söndag, juli 18

Lyckliga Kicki att hon är den hon är

Tur och retur till Umeå med mamma idag. Kul med fika, skratt och surr också. Man hinner avhandla en hel del ämnen på nästan sju timmar i bil. Som till exempel fartdårar, andar, barn, jobb, sjukdom och musik.

Vi fick en kanondag med Kicki. En skön dag med en hel del sol. Sakta prommenad på stan. Pizzabuffé och gofika. Och som vanligt när vi tre umgås: massor av tok, tönt och skratt! :)

Ja, och Kicki är riktigt redo för den kommande operationen. Den vätskefyllda bulan bak på huvudet är riktigt stor nu och det kommer att bli en enorm befrielse att bli av med den. Och nu är det ju sååå nära. Imorgon eftermiddag eller på tisdag blir det.

- Du är så positiv Kicki, säger sköterskan lyckligt.

Kicki svarar: - Eeh, ja...? Jag ska väl vara det också... (Eller något liknande.)

Och jag tänker säga det igen, men så är det faktiskt: Hon är seriöst positiv!

Det är ju så många som har det så mycket värre. Så säger Kicki jämt. Och det är ju så klart sant. Inte för att det hennes situation direkt blir bättre eller enklare för det, men det är nog lättare att behålla den positiva känslan när man hela tiden observerar dem som har det värre...

Men nu har jag förstått att det finns människor som inte alls har samma inställning till sin situation som Kicki har. Måste få utveckla det här i ett något längre resonemang. Fortsättning på länken här:


 En av damerna hon har delat rum med är väl Kickis raka motsats. Totalt!

Hon låter ungefär så här:

Nej, det blir inte bättre.
Det kommer aldrig att bli bra.
Det blir bara värre och värre.

Kicki sitter och gapar av förvåning och kan inte hålla tyst:

- Men snälla du, du har ju blivit mycket bättre sedan igår! Då kunde du ju inte gå. Och idag går du ju förbi mig i korridoren. Du har ju blivit jättemycket bättre!

Med en liiitet leende och kanske något generad(?) mumlar hon typ:

- Tycker du?! Ja, kanske lite då...

Jamen HALLÅ!!?!

Men likväl när hon ringer maken gnäller hon fram att hon läget blivit myyycket sämre.

??!!

Och vi ett annat tillfälle säger hon att det blivit något bättre men att det kommer att vara lika illa igen om två månader(!) Och då hör till saken att Kicki (ofrånkomligt) hört att doktorn prata om hennes tillstånd, men sagt något helt annat!

Kan inte säga annat än lyckliga Kicki att hon är den hon är!! :)

4 kommentarer:

  1. Hej vännen.
    Åh, visst är det så. Visst handlar mycket om tillfrisknandet om din inställning!!! Kicki har en underbar inställning & det kommer att hjälpa henne ta sig igenom allt.
    Den andra kvinnan är fortfarande ett "offer" tyvärr & så länge hon är där, kommer hon inte att må bättre, även om hennes sjukdom skulle gå tillbax skulle hon snart dra på sig en ny..osv...
    Hon lämnar över allt ansvar på andra & ser inte sin egen del i det. det är tragiskt men egen erfarenhet säger att det är nått hon måste hitta bort från själv. Ingen annan.

    Jag är så glad att du & din syster ha den inställning som ni har! Det är tillåtet att falla ibland, det gör vi alla, men det är viktigt att tillåta oss det, men att inte stanna kvar där utan ta sig upp snabbt igen.

    Ge din syster en stor & varm kram från mig & hälsa henne att hon är en underbar positiv faighter som säkert är & blir en förebild på många!!!!

    Hoppas att du mår bra söta Helene. & att du har det bra i sommaren.
    Kram Tina

    SvaraRadera
  2. Åh vad härligt att läsa att din syster Kicki är så positiv trots allt hon får gå igenom, det gör så mycket hur man förhåller sig i tankarna.
    Den positiva inställningen är ett mirakel för tillfrisknandet, inte alla ser positivt på vad de får gå igenom, många tycker oftast synd om sig själva och skapar därmed en negativitet runt sin sjukdomsbild, som ju säkert också fördröjer och/eller skapar mer sjukdomshistorier som följd.

    Kan det bli annat än härligt tok, tönt och skratt med sådan positivitet, ni sprider verkligen glädje omkring er.

    Ha det så underbart gott!! Kram Yvonne

    Ps.Ge din syster en extra positiv kram från mig, hon är är underbar!! Ds.

    SvaraRadera
  3. Tack Yvonne!

    När hon blir piggare ska hon få gå in och läsa alla varma, omtänksamma, positiva ord ni skickar.

    Ja, det är nog så att tanken är mer magiskt än man faktiskt kan förstå...

    Jag skickar hälsningen till henne så länge.

    Ha det så bra. Kram!

    SvaraRadera