torsdag, januari 27

Ta första steget

Den minsta av åtgärder är alltid bättre än de ädlaste avsikter.

Ja – så kom igen min vän – sätt igång. Gör det där du har gått och funderat (eller grubblat) på. Det där som kanske blir lite senare. Eller någon dag framöver. Ta ett litet steg i alla fall. Du klarar det. Och jag lovar – du är värd det. En första lilla åtgärd för att komma närmare det där du vill.

Du vet vad du behöver göra. Du har i alla fall en liten aning. Eller gissning…

Kör på det. Ja, gör det!

Nu. Okej?

Sedan när det är gjort så bara njuuut.

Härligt! Kom igen!

onsdag, januari 26

Vill du bli glad? ♥

Nytt försök - jag ger mig inte :) Verkar inte som klippet nedan funkar, va? Testa länken här istället - Miss Li - så tror jag att det går bätte. Kram!

Vill du bli glad? ♥

Här är det gladhetsgaranti (eller vad det kan tänkas heta :) Klicka bara på klippet och höj volymen. Sen kommer smajlet och glädjen i kroppen av sig själv. ♥


måndag, januari 17

Var snäll, snygging!

Jag få underbara, dagliga affirmationer från Maria Helander på FB varje dag.
Dagens rader var så sköna att jag vill dela dem här idag. Så varsågod - ta åt dig :)

Det bästa sättet att bli vacker är att känna sig vacker.
Det bästa sättet att känna sig vacker är att tycka om sig själv.
Det bästa sättet att tycka om sig själv är att vara snäll mot sig själv.

Så var lite snäll mot dig själv idag, Snygging!

 - M.Helander -

Coachingens häftiga effekter

Dagen har börjat på bästa sätt och nu ser jag fram emot resten. Är så glad att jag hittat yoga nidra - det ger mig så mycket energi och balans inför dagen.

Idag blir det hårdkörning med coachingen. Fyra samtal ska jag ha idag. Det första med min lärare. Då är syftet framför allt att jag ska verkligen ska få feedback på på mitt coachande. Därefter har jag tre samtal med klienter. Kul!!

Igår fick jag själv, som klient, erfara vilka otroligt häftiga effekter coachingen kan ge. Jag har bestämt mig att jag ska ge allt av min själv för att jag ska få ut så mycket som möjligt. Jag är 100 procent ärlig och hämtar upp en hel del mod. Och jäklar vändningar det kan ta! Jag är inne på samtal tre av sex och jag tror att jag håller på att hämta upp något i mitt undermedvetna. Det låter kanske som hokuspokus, men  det är jag inte helt säker på att det är... :) Jag antar att det handlar enormt mycket om motivation, ärlighet och mod. Och att vi männsikor faktiskt besitter så otroligt mycket mer potential än vi kan ana.

Det som blir så påtagligt med coaching är att det faktiskt händer saker. Tycker att jag läst enormt många böcker fyllda med kloka tankar som jag håller med om. Typ "ja, självklart, så bör man göra för att må så bra som möjligt och få ut så mycket underbart som det bara går av livet." Men att läsa är en sak, men sedan då... Jag får inte så jättemycket personlig utveckling av att veta... Effekten kommer först när jag faktiskt gör något för att nå mitt mål.

Och det är vad som händer du. Först insikt, sedan handlande. Grymt häftigt tycker jag!

Önskar dig en fin dag,
Helene

söndag, januari 16

Hoppfullt och inspirerande

"Kram på dig min vän!"
Ett av mina absoluta favoritcitat passar extra ypperligt i mitt liv idag:

Nobody can go back and start a new beginning,
but anyone can start today and make a new ending.

Visst är det fantastiskt!

YES - ny dag!

Snart är det natten för mig, men imorgonbitti trallar jag på sängkanten (hm, öum, eller..? :) Då hoppas jag att du hänger med på lite morgongympa för själen för att fånga den nya unika dagen. Andas och hämta in massor av fräscha, glada tankar.

Kom igen, vi kör så här:

1. Andas djupt ned i lungorna (med näsan) så att du syresätter ordentligt.

2. Räta på ryggen. Fatta mod. Du har rätt att från födelsen leva livet helt och fullt - yes!

3. Andas!

4. För varje andetag du tar säger du "ja" till livet, "ja" till kärleken, "ja" till glädje, lycka och överflöd.

Sen kör vi så här varje morgon resten av livet! :) Hälsa varje ny dag med några djupa andetag, slå ut med armarna och fyll lungorna så mycket det bara går. Bejaka livet och rensa ut "gammal stagnerad luft" som finns längst ned i lungorna.

DU är värdefull som du är. Sätt värde på DIG själv.

torsdag, januari 13

Superkort: Status Sis

Snygga Sis :)
Sis is back in business :)

Min käraste Sis är verkligen riktigt pågång till det "vanliga livet". Hon har nu börjat jobba 50 procent och livet börjar leka. Vet att hon till och med testat att träna (pump tror jag visst att det var)... Har inte kollat av hur det gick med huvudvärk och träningsvärk efter det. -"Hörru Sis, hur gick det egentligen?"

Allt är inte hundra bra, men i alla fall som natt och dag jämfört med för någon månad sen...

Suvve!
---
För övrigt är det en galet trötter Happy Helene som skriver. Som vill hinna allt kul! Vill så gärna ha 10 dagar i veckan ett tag framöver nu. Och väldigt gärna 30 timmar per dygn.

Spännande saker händer. Visst - det tar kraft, men samtidigt ger såå mycket energi!!

Imorrn är det dags igen. Då ska jag träffa mina härliga kurskamrater och ledare och då blir det en riktig glädjekick igen. Och många nya insikter. "Härligt" är ordet! :)

(Och om den där extra tiden fanns så skulle jag bland annat kika runt mer på alla mysiga bloggar som jag tycker så himla mycket om. Men... det blir inte idag. Snart så. Miss U... <3 )

onsdag, januari 12

Hur många lingon finns det i världen?

Jag går (alldeles för) sällan på bio. Men i mars blir det! Jihoo!! Räknar med en enastående energikick efteråt :) Hur många lingon finns det i världen? bygger på Glada Hudik-teatern och deras verksamhet. Måste bli succé!

Handling: Alex, 27 år har misslyckats med allt, men han får en ny riktning i livet när han upptäcker ett gäng utvecklingsstörda och deras begåvning. De sjunger gudabenådat. Alex ska visa världen att hans vänner är lika mycket värda som alla normalstörda. Det blir ett riktigt hjärtknipande och roligt äventyr.

Trailer - Hur många lingon finns det i världen?

Uppnå stora ting

Dagens lilla kom-ihåg:

Du är skapad för att uppnå stora ting…
… om så bara i det lilla.

(Och du - du har tillit inom dig...)

måndag, januari 10

Acceptera detta ögonblick som det som är...

Här varvar jag nivå på mina inlägg hejvilt! :) Från sprudlande Shama-ord till dagens Eckhart Tolle-ord som kanske kräver något mer eftertänksamhet. Jag gillar båda, men på lite olika sätt.

När du accepterar det som är kommer du till en djupare nivå där ditt inre tillstånd och din självbild inte längre är beroende av bedömningar som "bra" och "dåligt".

När du säger ja till livet, när du accepterar detta ögonblick som det är, uppfattar du en känsla av rymd inom dig som är djupt fridfull.

På ytan kanske du fortfarande är glad när solen skiner och mindre glad när det regnar. Du kanske blir glad när du vinner en miljon och ledsen om du förlorar allt du äger. Men varken lycka eller elände går så djupt längre. De är bara strömningar på ytan av ditt Varande.

Den frid som utgör bakgrunden till allt som händer blir kvar inom dig, oförstörd, oavsett hur de yttre omständigheterna ser ut.

Ditt ja till det som är avslöjar en djup dimension inom dig som varken påverkas av yttre omständigheter eller av inre tillstånd, som ständigt föränderliga tankar eller känslor.

söndag, januari 9

Sanslöst energisk och vanvettigt levande

Kom! Vi kastar oss in i en ny vecka!! :)

Gå till jobbet med all den entusiasm du kan uppbåda. Var sanslöst energisk och vanvettigt levande. Se det bästa hos andra. Gör det där lilla extra för att glädja dina kunder och arbetskamrater. Se möjligheten att lära och utvecklas även när du är mitt uppe i något som kan se ut som en motgång. Få dig ett skratt med din kollega. Sprid passion omkring dig. Jag är den första att hålla med om att du inte kan kontrollera precis allt du råkar ut för under en dag. Men med ett övermått av entusiasm råder det inget tvivel om att du kan hantera vad som än händer de närmaste timmarna med både kraft, stil och ett leende på läpparna.

Var sansöst energisk och vanvettigt levande :)

(Klokorden kommer den här gången från Robin Sharma)

Måla framtid...

Målar vidare på mina plander för 2011. Härligt... Har börjat med flera penseldrag. Ett här och ett där. Och ett där borta. Lite kladdigt just nu, men det blir snart jättevackert :)

Jag har valt att:
  • börjat snickra på en hemsida - hur roligt som helst.
  • prata med inspirerande människor - upplyftande.
  • meditera - ahh... bitar faller så soft på plats, tanketjattret blåser bort.
  • drömma drömmar - så skönt.
  • skapa förhoppningar - viktigt.
  • skriva-vända-vrida - häftigt.
  • våga - svårt men nyttigt

lördag, januari 1

2011 - Dream big

Har bilden av Usain Bolt på näthinnan :P

2011. Nytt år. Och jäklar vilka möjligheter som väntar!! Eller hur?! :)

Sikta högt! Högt!! Mål molnen... mot stjärnorna... hur långt som helst... :) Dream big. Välj med hjärtat. Kommer att bli riktigt, riktigt bra år. Visst...?

I feel good. Nu kör vi!

Kram unika du,
Helene