måndag, januari 10

Acceptera detta ögonblick som det som är...

Här varvar jag nivå på mina inlägg hejvilt! :) Från sprudlande Shama-ord till dagens Eckhart Tolle-ord som kanske kräver något mer eftertänksamhet. Jag gillar båda, men på lite olika sätt.

När du accepterar det som är kommer du till en djupare nivå där ditt inre tillstånd och din självbild inte längre är beroende av bedömningar som "bra" och "dåligt".

När du säger ja till livet, när du accepterar detta ögonblick som det är, uppfattar du en känsla av rymd inom dig som är djupt fridfull.

På ytan kanske du fortfarande är glad när solen skiner och mindre glad när det regnar. Du kanske blir glad när du vinner en miljon och ledsen om du förlorar allt du äger. Men varken lycka eller elände går så djupt längre. De är bara strömningar på ytan av ditt Varande.

Den frid som utgör bakgrunden till allt som händer blir kvar inom dig, oförstörd, oavsett hur de yttre omständigheterna ser ut.

Ditt ja till det som är avslöjar en djup dimension inom dig som varken påverkas av yttre omständigheter eller av inre tillstånd, som ständigt föränderliga tankar eller känslor.

1 kommentar: