torsdag, maj 19

Idag är det dags! Ditt första steg...

Jag gissar att det finns något du skulle vilja göra... Något du går och tänkt på. Kanske tänker du på det ofta, kanske någon gång då och då. Det kan vara så att det är en hemlig dröm du gått och haft riktigt länge. ”Jag önskar att jag kunde...”, så kan tankarna ha rört sig.

Det kan faktiskt också vara så att du inte spontant kan plocka fram någon specifik önskan. Och att du säger till dig själv ”Men jag vet inte vad jag vill”. Ta några minuter extra då. Kanske under en promenad, i bilen eller i duschen och börja fundera över vad som gör dig glad. Sånt som ger dig den där extra skjutsen av energi i kroppen. Den som får dig att vilja göra det redan nuuu. Ta den känslan och och önska dig något utifrån den... Mår du som en prinsessa av att sitta och skriva (som jag :) så kanske du ska formulera en önskan eller dröm kring skrivande. Vad får dig att må bäst...?

Du kan kanske också tänka dig tillbaka i tiden, till när du var liten. Vad tyckte du mest av allt om att göra när du var sex, sju åtta år nånting...? Vad gav dig den där speciella känslan av att tid och rum försvann och du bara kände dig så glad? Kanske hittar du ledtrådar där till vad det är du innerst inne vill...

Du behöver inte berätta för mig (men om du vill så får du :) men det viktigaste är att du vet det själv. Och nu - skriv ner din önskan vet ja! Plocka fram en skrivbok eller bara en liten papperslapp och skriv ner. Formulera din önskan, ditt mål i nutid. (Till exempel ”Jag är en utbildad sjuksköterska och känner glädje varje dag över att hjälpa andra”.) Kliv in i känslan av att du är där just nu, i ditt önskade läge. Hur ser det ut omkring dig? Finns det andra människor där? Vilka dofter känner du? Vilken känsla har du i kroppen?

Lägg skrivboken på ett bra ställe och plocka fram den då och då och kika på din önskan. Och för all del – passa gärna på att fylla boken med fler drömmar och önskningar och andra sköna ord som du blir glad av. Har du skrivit på en lapp så stoppa den på nåt ställe som är bra för dig. I en byrålåda, i plånboken eller kanske i en ask – eller äh, inte vet jag – det ställe där du känner att du helst vill ha den så klart :)

Nu, sista steget. Vad kan du göra idag för att komma en första lilla bit på väg mot din önskan eller dröm. Vad kan du göra, läsa, fråga eller leta? (Hoppa över att fundera över hinder och vad som inte går - tänk möjligheter! :) Fundera ut det första lilla steg du behöver ta för att börja din väg mot målet. Du behöver inte alls ta något megakliv, utan ett mjukt skönt fotsteg fram.

Det är fullt möjligt att nå toppen på berget, eller hur. Om man går i sin egen takt, med sina egna steg. Du behöver ju inte alls hoppa jämfota uppöver. Inte heller springa som Usain Bolt. Risken finns att det blir svårt att klara färden ända upp i så fall...

Ta nu ditt första steg här och nu och snegla gärna upp mot toppen och känn känslan och förväntan och glädje... Utan att börja vandra finns risken att du blir kvar vid foten av berget. Ofta väntar man kanske på att få skjuts av någon eller kanske hoppas man till och med på att bli buren... Men resan blir så mycket mer inspirerande om du känner att det är du själv som medvetet fixar det här - du skapar din egen verkliget. Kom igen - börja promenaden nu. Jag tror på dig till hundra procent oavsett vad din önskan är! Innan du vet ordet av har du bestigit ditt berg...

Kram och trevlig resa! :)

//Helene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar