onsdag, december 28

Kika på Dagmar med andra brillor

Några ord om Dagmar. Och ett annat sätt att se på henne. Om man vill... Så här tänker jag:

Vi människor är så stora. Jag menar, all den grymma potential vi besitter. All förmåga vi har. Allt vi kan skapa. Så mycket mer än vi tror. Men ALLT kan vi ju emellertid inte påverka... För jösses vad små vi blivit när Dagmar dragit fram. Har varit utan ström från måndag natt till nu, strax efter sju på onsdag kväll. Har ett tok-kallt hus. Har eldat på här och fått upp temperaturen till 14 grader :) Kolsvart - ja, då menar jag verkligen KOLSVART har det varit. Tänt massor av ljus men ändå hur mörkt som helst. Har checkat av frysen och inser att jag får slänga det som finns där. Men alltså - jag bara ler...

Tycker att det känns sååå skönt att vi inte rår på allt som finns. Njuter på något udda sätt. (Men lider så klart massor med dom som fått skador på egendom eller skadats på något sätt).

Vet att många skäller och suckar att strömmen är borta. Men vi kan väl snurra några varv på myntet. Byta ut glasögonen mot några andra liksom. Så här hade jag ställt in siktet idag:

Hade laddat för värsta härliga myskvällen á la Dagmar här nu. Skulle grilla min middag i öppna spisen i gillestugan. (Hade till och med köpt marshmallows för extra mys :) Skulle bädda intill elden och sova så varmt och gosigt som möjligt med fleece och raggsockar på. Såg faktiskt fram emot en strömlös kväll och natt med en sån där skönt barnslig entusiasm.

Och vad händer då - strömmen kommer tillbaka(!) Liksom snopet, haha...

Fast hmmm...  vad då...? Värmen är ju inte tillbaka än... Och hmmm... Middag har jag inte ätit... Hm, hm, hmmm... Så jag kör nog en Pippi Långstrumpaktig kväll och natt i alla fall och kör enligt plan! Hade ju sett fram emot att verkligen skicka iväg ekorrhjulet all världens väg och göra det här på MITT sätt. Och bara för att ordningen är återställd med ström i huset så finns väl inga hinder till det?! Yepp, så får det bli.

Tack Dagmar!

Och vad gäller frysen så kan jag säga att: ja, visst - jag får slänga det som fanns i den. Men jag gillar faktiskt mormors gamla (småprovocerande :) uttryck om att inte gråta över den där spillda mjölken. Ligger ju hur mycket som helst i det. Flyttar istället fokus till det här med avfrostad frys. Du ska bara veta vad lätt det är att frosta ur nu! Bara att tömma ur vattnet ur lådorna. Lättplätt, haha.

(Fast ja ja, jag erkänner: jaaaa, gud va najs det är att ha ström!! :)

Kram på dig!

3 kommentarer:

 1. Kul kommer kolla in flera gånger.fredrik

  SvaraRadera
 2. Det är ju precis så som du skriver - om man inte är livshotande drabbad, finns ju inte så mycket att irritera sig över. Det är bara skönt att ta på sig extra raggsockor och varva ner. Har man sällskap av någon, kan man ju ha de mest intressanta samtal med varandra. Även om man känner varandra väl, finns det ändå så mycket att dela och lära.

  Och det bästa av allt: man behöver ju inte vänta tills det blir strömavbrott! Man kan ju stänga av alla apparater, släcka lamporna, tända några levande ljus och börja mysa tillsammans redan nu:)

  Gott Nytt Positivt År 2012
  önskar Outi

  SvaraRadera
 3. Varmt välkommen att kika in här när du vill Fredrik! :)

  Tack för dina ord Outi. Försöker tänka på sånt du säger och ska göra det ännu mer under det här spännande positiva året vi är inne i. Kram!

  //Helene

  SvaraRadera