lördag, oktober 29

Släpp dina begränsningar

"Nästan alla våra begränsningar är självpåtagna. Dom som inte är det kan övervinnas genom samarbete med andra vars styrkor kompletterar vår svaghet."

Jag gillar verkligen tanken. Det innebär väl att vi klara så mycket mer än vi idag inser. Om vi "deletar" alla begränsningar och hinder som vi skapat för oss själva. Bara släpper dom.

Genom att våga känna (stanna upp och lyssna inåt, intuition)
och våga satsa (mod!)
och våga "misslyckas" (att utvecklas helt enkelt :)
och våga vinna (drömma STORT och agera)
och våga ignorera vad folk kan tänkas tycka (bye, bye Jante). 

Och där vi inte räcker till tar vi helt enkelt hjälp av andra (släppa Duktig-flicka-syndromet). Genom att samarbeta och komplettera varandra.

Skulle kunna blir huuur bra som helst det! :)

lördag, oktober 22

Styrka till dig

Kan inte låta bli. Känner att det är dags igen. Kram på re! Styrketips kommer här:

Prata högt ensam, Sjung på jobbet, Ta emot, Våga vara lekfull, Släpp in.

Kasta ”borde-måste” listan, Det finns ingen skuld, Dina barn vill inte ha någon annan mamma/pappa.

Njut av Din kraft, Drick solsken, Sprid Ditt ljus, Älska i höet.

Uppskatta Din kropp, Våga något nytt, Stå vid havet när det stormar.

Förvänta Dig det bästa, Låt vinden smeka Din kind, Bryt rutiner, Gör det omöjliga.

Det finns en gåva i allt...

söndag, oktober 16

Det är din tur att blomstra!

Ibland står vi inför så mycket negativt, så mycket smärta och en sån tung känsla av osäkerhet. Så mycket oro, sån jobbig känsla av uppgivenhet och en sån stark rädsla att vi nästan inte kan andas....

Men du! Vet du vad...? Det är precis då det är dags att låta vår verkliga styrka växa fram! Tro mig. Det är precis rätt tillfälle.

Det är då det är dags att inse att en underbart vacker möjlighet till personlig och andlig utveckling väntar på att få omfamna oss med kärleksfulla armar. Det kallas möjlighet. Eller utmaning. Eller gåva. Inte problem...

För du. Du har väl hört:

Till och med det lilla, lilla fröet förstod vad som krävdes för att kunna växa. Det behövde läggas ned i smutsen och täckas i mörker. Och sedan acceptera och göra det som krävdes för att nå ljuset... Inga tvivel - bara målmedvetet mot ljuset.

Det är samma för oss...

Så fina du - ta några djupa andetag och känn det ljuset! Känn den energi och den oerhöra styrka du har inom dig. Vacker känsla... Den finns där! Nu. Känn!

Upp och hoppa älskade unika du, världen väntar på dig. 
Nu är det din tur att blomstra! :)

lördag, oktober 8

Tidernas peptalk

Är offensiv med inläggen ikväll. Har varit en slumrande Happy Helene ett tag nu men nu blev det en ryck.

Tänkte få dela av mig av tidernas peptalk. Går inte att maxa ett pepp mycket mer än så här... :)

Motivation - "I am a champion!"

fredag, oktober 7

Lev DITT liv - gör det du älskar

Enormt inspirerande tycker jag. Hoppas att du också tar cirka en kvart av ditt liv och lyssnar på den här otrolige mannen: Steve Jobs 2005


"You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something – your gut, destiny, life, karma, whatever. This approach has never let me down, and it has made all the difference in my life."

"Have the courage to follow your heart and intuition. They somehow allready know what you truely want to become. Everything else is secundary..."

"Your time is limited. So don't waste it living someone else's life."

~ Steve Jobs

RIP

Skapa framtid

Kan det vara så att det blir som vi tänker...? Väldigt mycket talar för det. Varför då inte börja jobba med tanken på vad jag vill, önskar och drömmer? Att bara här och nu börja skriva ner vad jag vill ha..?

Ja men vad säger du - är du med? Vi kan väl knappast ha något att förlora va?

Så här tänker jag:

Börja drömma! Fundera över ALLT du kan tänka dig vilja ha, göra, vara och dela med dig av.

Fundera på allt som gör dig glad, som får ditt hjärta att jubla. Det som får dig att le, ellar njuta. Det som fyller dig med sköna vibbar eller en känsla av att allt bara flyter.

Skapa männsikorna, känslorna, platserna. Kom igen. Sätt dig nu! Ta penna, papper (eller okej då, om du vill: datorn :) men bara skriv! Fundera inte på hur du ska nå dina mål, bara skriv. Det finns inga gränser, låt bara pennan gå.

Ta all tid du behöver och skriv dina önskningar för alla områden. Tänk på att allt faktiskt är inom räckhåll... Gör det till en lek och ge fritt utlopp för din fantasi. Lägg märke till känslan av frihet när du lägger bort alla gamla gränser du satt upp.

Det här är ett stort steg mot att nå dina mål...

"En tusenmilamarsch börjar med ett första steg"

tisdag, oktober 4

Ordens mäktiga kraft

Känns som att det börjar bli dags att damma av min kära blogg nu. Jag älskar ju ord och jag blir glad om jag lyckas sända åtminstone en liten gnutta glädje eller inspiration till någon där ute. Därför känns det som att jag vill vara en aning mer aktiv här igen.

Vi får se hur det blir, för det är massor jag vill just nu :) Men just idag blir det i alla fall ett inlägg.

Det här korta klippet gav mig en lätt rysning av välbehag när jag såg det. Som jag sa - jag älskar ord och det här visar på den mäktiga kraft som kan finnas i orden...

"Change your words. Change your world..."

//Helene